A. Choose the correct pronoun.

  1. My brother and _ went to the library last night.

a) I b) me c) we

  1. Sue, Kim, and Bill invited to the party.

a) I b) me c) they

  1. Uncle Lorenzo sent us the tickets, but _ have not arrived.

a) it b) they c) he

  1. Does your father let you use _ car?

a) his b) he c) him

  1. Why is always so hot in the gym?

a) its b) it’s c) it

  1. Don’t forget to give them __ books.

a) there b) their c) they’re

  1. The teacher wants to meet with you and _ after class.

a) I b) me c) us

  1. Can you please explain _ to ?

a) me…it b) you…me c) it…me

  1. What does _?

a) it mean b) mean it c) it means

  1. When we arrived, Steve told what to do.

a) we b) our c) us

B. Match the meanings from the lists below.

  1. It grows a) Despiértate

  2. They would believe b) Se parecen

  3. He said c) Nos fuimos

  4. We left d) Están yendo

  5. It seemed e) Volveré

  6. I will return f) Crece

  7. It was fluttering around g) Sacudía

  8. They are going h) Limpiaremos

  9. I am i) Regreso

  10. Wake up j) Estaba zumbando

  11. He drank k) Creerían

  12. It used to shake l) Tomó

  13. I come back m) Soy

  14. She will stay n) Dijo

  15. They worry o) Huele

  16. They look alike p) Nací

  17. It smells q) Se quedará

  18. I was born r) Llueve

  19. It rains s) Se preocupan

  20. We will clean t) Pareció

C. Choose the correct preposition for each sentence.

  1. We live _ San Diego.

a) at b) on c) in

  1. I have been studying English _ 2005.

a) since b) from c) for

  1. I have been studying English __ three years.

a) since b) from c) for

  1. Hurry up! Get _ the car.

a) in b) on c) with

  1. Hurry up! Get the bus.

a) in b) on c) with

  1. I was born February 23, 1936.

a) in b) on c) at

  1. I was born February.

a) in b) on c) at

  1. Are you prepared _ the test?

a) at b) about c) for

  1. We have a lot of work to do and it won’t be done _ Friday.

a) after b) since c) until

  1. Thank you your help.

a) for b) by c) with

Answers: A: 1.a 2.b 3.b 4.a 5.c 6.b 7.b 8.c 9.a 10.c

B: 1.f 2.k 3.n 4.c 5.t 6.e 7.j 8.d 9.m 10.a 11.l 12.g 13.i

14.q 15.s 16.b 17.o 18.p 19.r 20.h

C: 1.c 2.a 3.c 4.a 5.b 6.b 7.a 8.c 9.c 10.a

Quote of the week: It’s not what you have that matters,

it’s who you are that means the most.

PERSISTENCE OVERCOMES RESISTANCE

Comentarios se puede hacer a: spanishexaminer@yahoo.com

Thomas

D. Match the meanings of the following idioms

  1. Nevertheless a. Andarse con rodeos

  2. On time b. Hay que

  3. After all c. Más bien que

  4. Beat around the bush d. En conjunto

  5. Clear the table e. ¿Qué pasa?

  6. One must f. Tan pronto como

  7. What’s new? g. No obstante

  8. At the very latest h. Casi nunca

  9. Nothing like that i. Hacerse un lado

  10. All together j. A fin de cuentas

  11. Out of the ordinary k. Fuera de lo corriente

  12. Hardly ever l. A más tardar

  13. More than enough m. A fin de que

  14. As soon as n. Por si acaso

  15. Just in case o. A tiempo

  16. From time to time p. De sobra

  17. In order that q. Levantar la mesa

  18. Step aside r. Nada de eso

  19. What’s up? s. ¿Qué hay de nuevo?

  20. Rather than t. A ratos

Answers: A: 1.a 2.b 3.b 4.a 5.c 6.b 7.b 8.c 9.a 10.c

B: 1.f 2.k 3.n 4.c 5.t 6.e 7.j 8.d 9.m 10.a 11.l 12.g 13.i 14.q 15.s 16.b 17.o 18.p 19.r 20.h

C: 1.c 2.a 3.c 4.a 5.b 6.b 7.a 8.c 9.c 10.a

D: 1.g 2.o 3.j 4.a 5.q 6.b 7.s 8.l 9.r 10.d 11.k 12.h 13.p 14.f 15.n 16.t 17.m 18.i 19.e 20.c

Quote of the week: It’s not what you have that matters, it’s who you are that means the most.

PERSISTENCE OVERCOMES RESISTANCE

Comentarios se puede hacer a: spanishexaminer@yahoo.com

Thomas